Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fıstıklı şiş köfte

Bonfileyi keskin bir bıçakla satır kıyması gibi irice çekin. Üzerine kıyma, dövülmüş Antep fıstığı, zeytinyağı, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak ve baharatları ekleyip yoğurun ve gece dinlendirin. Elinizle ince köfteler hazırlayarak çöp şişlere geçirip şekil verin. Izgarada ya da yağsız tavada pişirin.

MALZEMELER


600 gr. tam yağlı kıyma
300 gr. bonfile et
1 çay bardağı Antep fıstığı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik, kimyon

ŞEKER TURTA

Elmaları dilimleyip şeker, dövülmüş karanfil ve tarçınla karıştırın. Hamur için gereken malzemeleri yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırıp bir tanesini tepsinin tabanına yayın. Üzerine elmalı harcı ve dövülmüş cevizi koyun. Kalan hamuru açıp üzerine döşeyin. Üzerine yumurta akını sürüp bol şeker serpin. fırında pişirin.

MALZEMELER


3.5 su bardağı un
250 gr. tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
3 çorba kaşığı soğuk su

İÇİ İÇİN:

1 çay bardağı şeker
1 yumurta akı
4 adet elma
1 çay bardağı ceviz
6 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 adet karanfil
1 çorba kaşığı nişasta

MAKARNA PASTASI

Makarnayı tuz ve bir çorba kaşığı zeytinyağı katılmış suda 12 dakika haşlayıp süzün. Yapışmaz yüzeyli tavaya kalan zeytinyağını koyun, üzerine makarnanın yarısını döşeyin. Peynirleri rendeleyin, ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Karışımı tavadaki makarnaların üzerine yayın. Kalan makarnayı da üzerine döşeyin. Üzerine bir kapak kapatın, arkalı önlü kızartın.

MALZEMELER


1 paket spagetti
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA