Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yalancı paça çorbası

Et suyunu su ile birlikte kaynatın. Eti içine katın ve yumuşayana kadar pişirin. Terbiye için derin bir kapta yumurta ve unu çırpın. Üzüm sirkesi ile dövülmüş sarımsağı ekleyip karıştırın ve çorbanın suyuyla ılıtıp karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Kısık ateşte beş dakika daha kaynatın ve tuzunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Tereyağında yakılmış pul biberle servis yapın.


MALZEMELER


200 gr. çok küçük doğranmış et
2 su bardağı et suyu
5 su bardağı su

Terbiye için:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
7 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz

KREMALI KABAK TATLISI

Kabakların kabuklarını soyup dilimleyin. Üzerine şekeri ekleyip iki saat kadar kabakların sulanması için bekleyin. Kremşantiyi sütle karıştırın. Cam bir kabın içine döküp buzdolabında bekletin. Kabakları orta ateşte pişirin. Üzerine bir çay bardağı su ve vanilyayı koyun, ezerek püre haline getirin ve kremşantinin üzerine dökün. Dövülmüş cevizle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


1 kg. balkabağı
2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
1 çay bardağı ceviz

PASTIRMALI MENEMEN

İnce kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Sivri biberi ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de katın. Domates diriliğini kaybedene kadar kavurmaya devam edin. İri doğranmış pastırmayı ve yumurtaları ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber serpin. Tüm malzemeyi karıştırıp tavanın ağzını bir kapakla kapatın ve kısık ateşte üç-dört dakika pişirin.

MALZEMELER


50 gr. dilimlenmiş pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan l 3 adet ince kıyılmış sivri biber
3 adet büyük boy domates
3 adet yumurta l Tuz, karabiber, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA