Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soğanlı kiş

Unu, yoğurt, yumurta ve iki çorba kaşığı tereyağıyla yoğurup dinlenmeye bırakın. Taze soğanı jülyen, kırmızı soğanı piyazlık doğrayın. Üzerine doğranmış sivri biber, beyaz peynir, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek karıştırın. Hamuru kalıba elinizle bastırarak yayın. Üzerine delikler açın. Soğanlı harcı hamurun üzerine yayın. Kalan tereyağını parçalar halinde harcın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER

1 demet taze soğan
1 adet büyük boy kırmızı soğan
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
1 su bardağı beyaz peynir
Tuz, karabiber, kekik

PEYNİRLİ FIRIN MAKARNA

Makarnayı 15 dakika kadar haşlayın, eritilmiş tereyağıyla karıştırın ve fırın kabına aktarın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Yumurtaları sütle çırpıp üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine döküp 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


1/2 paket fiyonk makarna
3 çorba kaşığı tereyağı
2 dal maydanoz
100 gr. beyaz peynir
100 gr. kaşar peynir
2 adet yumurta
2 su bardağı süt

PANCAR ŞNİTZEL


Pancarları tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Ilındıktan sonra soyup dilimleyin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son olarak da galeta ununa bulayın. Sıvı yağ ve tereyağını bir tavada kızdırıp pancarları arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarın. Fazla yağı süzüldükten sonra servis yapın.

MALZEMELER


1 su bardağı galeta unu
2 adet pancar
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA