Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Elmalı revani

Toz şeker ve suyu 15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin ve iki dakika sonra ocaktan alın. Un, toz şeker, irmik, vanilya ve limon kabuğu rendesini harmanlayın. Üzerine rendelenmiş elma, yumurta ve süt ilave edip çırpın. Yağlanmış kalıba döküp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin.

MALZEMELER


1 su bardağı un
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
2 adet kırmızı elma
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt. Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Pırasa kalyesi

Pırasaları temizleyip verev olarak doğrayın. Eti düz bir tencereye koyup suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine tereyağı ve kıyılmış soğan ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar karıştırarak kavurun. Etli harcı tencerenin ortasına toplayın. Doğradığınız pırasaları etrafına dizin. Üzerine sıcak et suyu, koruk ekşisi, tuz ve pul biber ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER


Kolay domates çorbası

Unu, tereyağında kavurun. Kavurma işlemi sürerken üzerine domates püresiyle karıştırılmış suyu katıp yavaş yavaş karıştırın. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatıp tuzu ve karabiberi ekleyin. Ekmekleri küp küp doğrayıp kızartın, çorbanın üzerine koyarak servis yapın.

MALZEMELER


1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket domates püresi
4 su bardağı su
Tuz, karabiber
2-3 dilim ekmek

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA