Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pırasa sarması

Pırasaların beyaz kısımlarını bir karış uzunluğunda doğrayın. Her parçayı tam ortasına kadar tamamen kesmeden yarın. Bol tuzlu suda haşlayıp soğuk suya atın. Yemeklik doğranmış soğan ve dolmalık fıstığı zeytinyağında kavurun. Üzerine pirinci ekleyip beş dakika kavurun. Diğer malzemeleri ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip suyunu çekene dek pişirin. Pırasaları katlarına ayırın. Uç kısımlarına iç harçtan koyup muska böreği yapar gibi sarın. Tencereye dizip üzerine tabak kapatın. Bir su bardağı sıcak su ekleyip pişirin.

MALZEMELER


750 gr. kalın pırasa
4 adet orta boy soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 adet limonun suyu
1 adet kesme şeker
Tuz, karabiber, pul biber

İNCİR TATLISI

Kuru incirlerin sap kısımlarını çıkarıp içlerini parmağınızla açın. Ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırın, incirlerin içine doldurun. İncirleri tencereye alın. Portakal suyunu üzerine gezdirin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.

MALZEMELER


400 gr. kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu

İRMİK ÇORBASI

Bir tencerede margarini eritin, irmiği ekleyin. İrmiğin rengi değişmeye başladığında rendelenmiş domatesleri ekleyin, bir-iki dakika kavurun. Et suyu, salça ve tuz ekleyip 10 dakika pişirin. Sütle yumurta sarılarını karıştırın. Azar azar ve sürekli karıştırarak, çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp sıcak servis yapın.

MALZEMELER


2 çorba kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı irmik
3 adet orta boy domates
8 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı salça
Tuz

TERBİYESİ İÇİN:

1/2 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA