Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu lahana sarması

2 kg. lahana
4 adet soğan
1 demet maydanoz
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
4 adet tavuk göğsü
1.5 çorba kaşığı pirinç
4-5 su bardağı su
Pul biber, kimyon, tuz
Lahanaların yapraklarını ayırın ve tuzlu suda haşlayın. Soğuk sudan geçirerek süzün. Soğan ve maydanozları incecik kıyıp tereyağının yarısını, salçayı, pul biber, kimyon, tuz ve şerit biçiminde kesilmiş tavuk göğüslerini soteleyin. Pirinci ilave edip pişirin. Lahana yapraklarını bu harçla sarın, tencereye dizin. Kalan tereyağını sarmaların üzerine koyun. Üzerine suyu koyun ve kısık ateşte pişirin.

Sütlü erişte
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
300 gr. fırınlanmış erişte
2 adet orta boy kabak
1 adet kırmızı biber
Yarım su bardağı haşlanmış mısır
Yarım su bardağı ceviz
Tuz
Süt, su, bir çorba kaşığı tereyağı ve tuzu bir tencerede kaynatın, içine erişteleri atın. Küp küp doğranmış kabak ve kırmızı biberleri kalan tereyağında soteleyin. Ocaktan almaya yakın mısır ve tuz ekleyin, bir-iki kez çevirip ocaktan alın. Pişen erişteleri süzüp servis tabağına alın. Üzerine sebzeli karışımı ekleyin. Cevizleri ilave ederek servis yapın.

Kestaneli pasta
4 adet yufka
2 adet
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 adet kakaolu pandispanya
1 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 su bardağı haşlanmış kestane
Yumurta, şeker, tereyağı ve unu yoğurun, kekin kenarlarından sarkacak büyüklükte açın. Keki sütün yarısına iki kaşık şeker ilave ederek ıslatın. Krem şantiyi sütle hazırlayıp kekin bir yüzüne sürün, üzerine kestaneleri dizin, üzerine kekin diğer yüzünü kapatın. Pastanın üzerine kırmızı hamuru sarın. 160 derece fırında 10 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA