Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Elmalı pasta

2 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
125 gr. tereyağı
3 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Elmaları rendeleyin, tarçın ve bir çorba kaşığı toz şekerle karıştırın. Erimiş tereyağı, yoğurt, yumurta ve toz şekeri karıştırın. Üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Bir kalıbı yağlayıp un serpin, hamuru döşeyin. Üzerine elmalı harcı yayın. Orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin.

Baharatlı ciğer
200 gr. ciğer
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kimyon, tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 su bardağı sıvı yağ
İri doğranmış ciğeri yıkayıp suyunu iyice süzün. Bir kaba un koyun, içine ciğerleri atıp her tarafını unlayın. Kızgın yağda ciğerleri parti parti kızartın. Ciğerler pişince yumuşak ve lezzetli olması için bir tencereye alın ve kapağını kapatın. Ciğerlerin hepsi pişince tencereye baharatları koyun ve tencereyi sallayarak baharatların eşit yayılmasını sağlayın.

Yoğurtlu bulgur çorbası
1/2 su bardağı bulgur
5 su bardağı et suyu
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı nane
Tuz
Bulguru et suyunda pişirin. Yoğurdu yumurta sarısı ile çırpın. Çorbanın suyundan alarak ılıtın ve çorbaya azar azar ekleyin. Tuz ve karabiberi katıp tencereyi ocaktan alın. Üzerine yağda yakılmış nane gezdirerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA