Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fırında kıymalı pırasa

2 kg. pırasa
5 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
300 gr. kıyma
1/2 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1 çay bardağı kaşar peyniri
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Pırasaların beyaz kısımlarını doğrayın. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Pırasa, tuz ve karabiberi tencereye ekleyin. 20 dakika ara sıra karıştırarak pişirin ve yağlanmış tepsiye alın. Salçayı suda açıp tepsiye dökün. 200 derece fırında suyunu çekinceye kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp ılıtın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Bir kapta yumurtaları ve sütü çırpın, tepsiye dökün. Tekrar fırına verip 30-35 dakika pişirin.

Kuru meyveli tatlı
1.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet portakal kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı mısır unu
3 çorba kaşığı soğuk su
Elma, kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm
Tereyağı ve pudra şekerini karıştırın. Portakal kabuğu rendesi, mısır unu ve suyu ekleyip yoğurun. Parçalar koparıp küçük muffin kalıplarına kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Rendelenmiş elma, doğranmış kayısı, incir ve kuru üzüm karışımını hamurlara pay edin. 180 derece fırında pişirin.

Domatesli halka böreği
2 adet yufka
2 çorba kaşığı sıvı yağ
150 gr. beyaz peynir
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
3 adet biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Karabiber, kırmızıbiber
Yufkaları düz bir zemine üst üste yayıp dört adet üçgen olacak biçimde kesin. Doğranmış domates ve biber, rendelenmiş beyaz peynir, ince kıyılmış maydanoz ile baharatları karıştırın. Harcı yufkaların geniş kenarına koyarak sigara böreği gibi sarın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA