Balıkları baharatlarla karıştırıp güveç kabının içine yerleştirin. Krema, tereyağı ve rendelenmiş soğanı üç dakika kadar kaynatın. Süzgeçten geçirip balıkların üzerine dökün. İrice doğranmış sivri biberleri de ilave edin. Güvecin üzerini yağlı kağıtla kapatın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
400 gr. balık fileto
1 adet sivri biber
1 çay bardağı çiğ krema
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Tuz, karabiber, köri
Nişastalı kurabiye
Bir paket mısır nişastasının içinden bir çay bardağı alın ve yerine aynı miktarda un koyun. Yumurta hariç tüm malzemeyi cam kaseye koyun. Hamur kıyır kıyır bir hal alınca içine yumurtayı ekleyip yoğurun. Kurabiye hamuru ele yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 çay bardağı un
1 paket mısır nişastası
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Bir tutam tuz
Mandalinalı kek
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Mandalina suyu, Hindistan cevizi, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp karışıma ekleyin, yağlanmış muffin kalıplarını boşaltın. Kapları fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında yarım saat pişirin. Soğuduğunda üzerine çikolata sos dökün.
MALZEMELER
1 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı mandalina suyu
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu