Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kestaneli lahana sarma

1 adet orta boy gevşek lahana
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı toz şeker
1'er çay kaşığı tarçın ve yenibahar
2.5 su bardağı sıcak su
1'er demet maydanoz ve dereotu
250 gr. kestane
Tuz
Lahananın yapraklarını ayırıp tuzlu suda üç dakika haşlayın ve süzün. Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Pirinci ilave edip kavurun. Sıcak suda bekletilmiş kuşüzümünü katın. Toz şeker, tarçın, yenibahar ve bir su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın, suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Kestaneleri fırında pişirin, iri küpler halinde doğrayıp iç harca ekleyin. Yaprakları bu harçla sarın. Tencereye dizin, üzerine suyu koyup 30 dakika pişirin.

Lokma tatlısı
1 kg. un
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı zeytinyağı.
Şurubu için:
2 kg. toz şeker
5 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Su, şeker ve limon suyunu 10 dakika kaynatıp altını kapatın. Un, maya, tuz, şeker, zeytinyağı ve ılık suyla çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde dinlenmeye bırakın. Kabarınca yeniden karıştırın. Kaşık yardımıyla fındık büyüklüğünde lokmalar alıp yağda kızartın ve soğuk şuruba atın. 10-15 dakika bekletip ılık olarak servis yapın.

Fümeli kokteyl tavuk
1 adet tavuk göğsü
1/2 çay bardağı soya sosu
150 gr. dilimlenmiş hindi füme
1/2 paket soya filizi
10-15 adet acı biber turşusu
Karabiber, tuz
Tavuk göğsünü iri parçalar halinde doğrayıp karabiber ve tuzla karıştırdıktan sonra soya sosuna batırın. Hindi füme dilimlerini tavuklara sarıp çöp şişlerle tutturun. İsteğinize göre yağda ya da ızgarada pişirin. Soya filizlerini üç dakika haşlayın. Tavukları soya filizi ve biber turşusu eşliğinde servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA