Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pirinç unlu profiterol

Su, tuz ve tereyağı kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısın, sürekli karıştırarak pirinç ununu ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alın. Ilınınca toz şekeri ekleyin. Yumurtaları ilave edip elinizle yedirin. Hamurdan parçalar koparın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 170 derecede pişirin. Kremayı kaynama noktasına getirin, çikolataları içinde eritin. Hamurların içine kremadan doldurun.

MALZEMELER


1 su bardağı + 1 çay bardağı pirinç unu
1 su bardağı su
3 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 çay bardağı tereyağı
1/2çay bardağı toz şeker

İÇİ İÇİN:
2 paket bitter çikolata
1 su bardağı krema

KARNABAHAR GÜVEÇ


Tereyağını eritip kıymayı kavurun. Salça, pul biber, maydanoz, tuz ve ince kıyılmış taze soğanların beyaz kısımlarını kıymaya ekleyin. Kavurup suyu ilave edin ve 10 dakika pişirin. Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı tuz ve sirkeli suda 10 dakika haşlayıp süzün. Bir güveç kabına kıymalı harcı dökün ve üzerine haşlanmış karnabaharları yerleştirin. Fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER


1/4 karnabahar
300 gr. kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz

PEYNİR SOSLU SALATA


Yeşillikleri yıkayıp süzün. İri parçalar halinde servis tabağına alın. Labne peynirini çırpın, içine zeytinyağı, limon suyu, dövülmüş sarımsak, nane ve toz biberi ekleyip karıştırın. Bu sosu yeşilliklerin üzerine döküp bekletmeden servis yapın.

MALZEMELER


1 göbek salata
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
2 adet domates
2 çorba kaşığı labne peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı acı toz biber
1 tatlı kaşığı nane

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA