Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu mantar çorbası

Tavuğu bir tencereye alın, üzerine tuz ve karabiber ekleyin, üzerini geçecek kadar su koyarak haşlayın. Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyerek rengi dönene kadar kavurun. Üzerine doğranmış mantarları ekleyip kavurun. Tavuğun but ve kanatlarını didikleyip tencereye koyun. 10 dakika daha pişirip kremayı ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ekleyerek servis yapın.

MALZEMELER

1 adet tavuk
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
12 adet mantar
6 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı krema
8 dal dereotu
Tuz, karabiber

Dil peynirli erişte


Erişteyi, tuzlu bol suda haşlayıp süzün. Tereyağını eritin, fıstığı çok az pembeleşene kadar kavurun. Ardından üzümü ekleyip üç dakika daha kavurun. Erişteyi ekleyip harmanlayın. Baharatları ekleyin. Bir fırın kabına boşaltın, üzerine dilimlenmiş dil peynirini dizin. 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.

MALZEMELER

1/2 kg. erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 çay kaşığı kuru nane
200 gr. dil peyniri
Tuz, karabiber

Ev yapımı Kemalpaşa tatlsı


Un, tereyağı, peynir, karbonat ve yumurtaları yoğurup yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu beş dakika kaynatın. İçine tatlıları da atı beş dakika daha kaynatın. Tatlılar parlak bir görünüm aldığında tencereden çıkarın.

MALZEMELER

2 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
150 gr. lor peyniri
1 çay kaşığı karbonat
2 adet yumurta Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA