Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantar gulaşı

4 adet dolmalık kırmızı biber
2 adet soğan
600 gr. mantar
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
3 çorba kaşığı domates püresi
1 çorba kaşığı krema
Dolmalık biberleri yıkayıp temizleyin. Dörde bölüp ızgarada çevirin. Üzerindeki zarı soyun. İnce kıyın. Soğanları küp biçiminde doğrayın. Mantarları yıkayıp dörde bölün. Yağda sote edin. Soğanları ilave edin. Kırmızıbiber ve tuzu serpin. Domates püresini de ilave edin. En son olarak ince kıydığınız biberleri tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp üç-dört dakika pişirin. Daha sonra üzerine kremayı ekleyin.

Çikolata soslu top kek
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu ve vanilya
2 su bardağı un
80 gr. bitter çikolata
80 gr. çiğ krema
Yumurta ve toz şekeri çırpın, süt, sıvı yağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Unu yavaş yavaş ve karıştırarak katın. Hamuru, yağlanmış ve un serpilmiş küçük kalıplara pay edin. Isıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kremayı bir taşım kaynatın, içine çikolatayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Sosu sıcakken keklerin üzerine dökün.

Baharatlı yufka mantısı
2 adet yufka
300 gr. kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz, pul biber, karabiber
Yufkaları üst üste koyup küçük kare şeklinde kesin. Kıymayı ve rendelenmiş soğanı baharatlarla beraber karıştırıp yufkaların içine çiğ olarak paylaştırdıktan sonra kareleri zarf gibi katlayın, fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip 200 derecedeki fırında pişirin. Fırından alıp üzerine sıcakken sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA