Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

İşkembe yahni

İşkembeyi, üzerini geçecek kadar su ve sirkenin yarısını ekleyerek bir gece buzdolabında bekletin. Sonra yıkayın ve üzerini örtecek kadar su, tuz ve karabiber ekleyip 1.5 saat pişirin. İnce doğranmış mantarları tereyağında kavurun, unun yarısını ekleyip biraz daha kavurun, kremayı da koyup işkembeye katın, iki dakika pişirin. Dövülmüş sarımsağı sirke ile karıştırıp işkembeye katın.

MALZEMELER


1/2 kg kuzu işkembe
2 kahve fincanı üzüm sirkesi
20 adet tane karabiber
1/2 kg. mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı silme un
1 çay bardağı krema
3-4 diş sarımsak
1 kahve fincanı üzüm sirkesi
Tuz

PAZI SAPI KAVURMASI


Pazı saplarını, kenarlarındaki kılçıklı kesimleri temizleyip doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp renkleri dönene kadar sıvı yağda kavurun. Üzerine pazı saplarını ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Sarımsak, nane, tuz ve limon suyunu karıştırıp pazıların üzerine dökün. Bir-iki dakika pişirip ocaktan alın. Yanında etle servis yapın.

MALZEMELER


2 demet pazının sapı
2 adet büyük boy soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

ÜZERİNE:
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
1 çorba kaşığı limon suyu, tuz

MEYVELİ TARTÖLET

Hamur için yağ, un, pudra şekeri ve yumurtayı yoğurup tartölet kaplarına yerleştirin ve 180 derecedeki fınında 20 dakika pişirin. Toz kremşanti ve sütü çırpın. Soğuyan tartöletlerin üzerine kremşanti dökün, frambuaz ve pudra şekeri ile süsleyin.

MALZEMELER


2 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı

ÜZERİ İÇİN:
2 paket kremşanti
1 su bardağı frambuaz
1 paket pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA