Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı fırın makarna

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Rendelenmiş soğanı tereyağında iki dakika kavurun, doğranmış ıspanağı, tuz ve karabiberi ekleyip beş dakika daha kavurun. Beşamel sos için; unu tereyağında bir dakika kadar kavurun, soğuk sütü karıştırarak katın. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin ve makarnayla karıştırın. Yağlanmış cam fırın kabına soslu makarnanın yarısını koyun. Üzerine ıspanaklı harcın tamamını koyup yayın. Üzerine kalan soslu makarnayı dökün ve üzerini düzleştirin. Isıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER


2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 kg. ıspanak
1 paket kalın fırın makarna
Tuz, karabiber.

BEŞAMEL SOS İÇİN:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt

HAVUÇ LOKMASI

Havuçları rendeleyip şekerle sote edin. Pişirme sırasında tarçın ilave edin. Üç-dört dakika pişirip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında 20 dakika bekletip servis yapın.

MALZEMELER


1 kg. havuç
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı tarçın
Hindistan cevizi

KAYMAKLI KURABİYE


Kaymak ve tereyağını ezin. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırın. Vanilya ve unu eleyip karışımın üzerine ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp istediğiniz gibi şekil verin. Tepsiye dizip 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER


2,5 su bardağı un
50 gr. kaymak
4 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1.5 çay bardağı pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA