Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Balkabaklı kek

2 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı toz şeker
Keki için:
1 su bardağı haşlanmış ve ezilmiş balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Tarçın
Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarının uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu zeminde merdane yardımı ile açın. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp un serpin. Dolmalık fıstık ve toz şekeri dibine dökün. Milföyü, kek kalıbının içine yanları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Tüm kek malzemesini çırpıp kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin.

Sosisli pilav
1.5 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 adet domates
300 gr. sosis
2 adet biber
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz, karabiber, kekik
Yağı eritin. Pirinci yıkayıp yağda bir-iki dakika kavurun. Suyu ekleyip tuzunu ayarlayın. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin, ocaktan alın. Küçük küçük doğranmış domates, halka halka doğranmış sosis ve biberi pişirin. Üzerine şeker, tuz, karabiber ve kekiği serpip beş dakika daha pişirin. Pilavın üzerine yayıp servis yapın.

Pekmezli künefe
400 gr. kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
300 gr. tuzsuz dil peyniri
1 çorba kaşığı pekmez
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şeker
ile suyu kaynatıp limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Tel kadayıf ile tereyağını elinizle iyice ovalayın. Küçük bir tavaya fırça yardımıyla pekmezi sürün. Üzerine kadayıftan bir miktar ilave ederek iyice bastırın. Didiklenmiş peynirin bir kısmını da üzerine yayın. Üzerine tekrar kadayıf koyun. Ocağın üzerinde kısık ateşte her iki yüzünü beşer dakika kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA