Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ballı tulumba tatlısı

4 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
2 su bardağı un
1 çay kaşığı sirke
1 tutam tuz
Şerbeti için:
5 çorba kaşığı bal
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Su ve yağı kaynatın. Yağ eriyince un, sirke ve tuz ekleyip tahta kaşıkla koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ilınınca yumurtaları teker teker kırıp hamura yedirin. Ucu tırtıklı sıkma torbasıyla sıkıp çok kızgın olmayan yağda kızartın. Bal, sıcak su ve limon suyunu karıştırın, kızaran hamurları içine atın.

Balık köftesi
400 gr. balık filetosu
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı galeta unu
10 dal maydanoz
1'er çay kaşığı kimyon, tuz, karabiber, karabiber, kekik
Balık filetosunu bıçakla kıyın, rendelenmiş soğan, sarımsak, maydanoz ve baharatla birlikte iyice yoğurun. Karbonat ve galeta ununu ekleyin. Bu karışımdan uzun ya da yuvarlak köfteler yapıp ızgarada kızartın.

Sosisli dürüm
4 adet sosis
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet lavaş ekmeği
150 gr. kaşar peyniri
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı ketçap
Sosisleri ikiye kesin, kaşar peynirini rendeleyin. Tereyağını bir tavada eritin, sosisleri kızartın. Kızaran sosisleri lavaş ekmeklerinin arasına koyun. Rendelenmiş kaşar peynirini sosislerin üzerine serpin. Hardal ve ketçabı küçük bir kapta karıştırın, peynirlerin üzerine gezdirin. Lavaş ekmeklerini dürüm şeklinde sarın. Dilediğiniz yeşilliklerle beraber servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA