Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çay çubukları

2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı çörekotu
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz
Un, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. Ortasına yumurtanın sarısını, sıvı yağı ve tereyağını koyup karıştırın. Yoğurt ve mahlebi de ilave edip bu karışımı yumuşak bir hamur haline getirin. Hamurdan parmak şeklinde parçalar yapıp yumurta akına bulayın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine çörekotu serpin. 200 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirin.

Fesleğenli çorba
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet patates
1 adet kuru soğan
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
1 avuç fesleğen
Tuz, karabiber
Yağı bir tencerede eritin. Küp küp doğranmış patates ve ince kıyılmış soğanı tencereye koyup çok ağır ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Patatesler yumuşayınca sütü ve et suyunu katıp karıştırın. 10-15 dakika, ara sıra karıştırarak pişirin. Fesleğeni ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip bir taşım daha kaynatın.

Köfteli sebze yemeği
400 gr. kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
4 dal maydanoz
1'er adet patates ve havuç
1'er çorba kaşığı salça ve tereyağı
1 adet kereviz sapı
Tuz, karabiber
Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun, şekil verip az yağda iki dakika kızartın. Salça, doğranmış kereviz sapı, patates ve havucu tereyağında kavurun. Üzerine iki su bardağı sıcak su ve köfteleri koyup 15- 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA