Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu Hasanpaşa köftesi

Kıyılmış soğan, kıyma, suda bekletilip sıkılmış ekmek, yumurta, karabiber, pul biber ve tuzu yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve kase şeklinde köfteler hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Haşlanıp ezilmiş patatesi sıcak süt, tereyağı ve tuzla püre haline getirin. Ilındıktan sonra yumurtayla karıştırın. Köfteleri fırından alıp ortalarına püreden koyun. Tekrar fırına verip pürenin üstü kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER


500 gr. tavuk kıyması
1 adet soğan
4 dilim ekmek içi
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, pul biber

ÜZERİ İÇİN:
4 adet patates
1.5 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Tuz

ELMALI MİLFÖY TATLISI

Milföylerin hafifçe çözülmesini bekleyin. Harcı için rendelenmiş elmayı, dövülmüş ceviz içini, pudra şekerini ve tarçını karıştırın. Milföyleri elinizle biraz genişletin. Ortasına elmalı harçtan bir miktar koyun, ikiye katlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra pudra şekerine bulayın.

MALZEMELER


5 adet milföy hamuru
1 adet elma
1 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın

HAVUÇ KIZARTMASI

Havuçları soyup yumuşayana kadar haşlayın. Sudan çıkarıp soğuk suya atın. Daha sonra dilediğiniz uzunlukta dilimleyin. Unun üzerine su ekleyerek akıcı bir hamur hazırlayın. Üzerine tuz ve salçayı ekleyin. Havuçları karışıma bulayıp kızartın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

MALZEMELER

1/2 kg. havuç
1 çay bardağı un
1/2 çay kaşığı domates salçası
1/2 kg. yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA