Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zerdeçallı tavuklu pilav

Tavuk etini, biraz tuz ekleyerek haşlayın ve didikleyin. Suyunu pilav pişerken kullanmak için süzüp bekletin. Pilavı yapmak için tereyağını eritin, üzerine doğranmış soğan ve fıstıkları ekleyip kavurun. Üzerine pirinç ve zerdeçalı da ekleyip karıştırın. Tavuk suyunu ve didiklenmiş tavuk parçalarını içine dökün, suyunu çekinceye kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar demlendirin.

MALZEMELER


1 tavuk göğüs eti
3 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı zerdeçal
4 su bardağı tavuk suyu
Tuz

BOŞ BÖREK

Derin bir kabın içinde unu tuzu harmanlayın, üzerine yavaşça suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp her bir bezeyi açın. Üzerine bolca eritilmiş yağ sürüp rulo yapın ve 20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Hamuru dolaptan çıkarıp tekrar açın, üzerine yağ sürüp rulo yapın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER


2 su bardağı un
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı sirke
1/2 çay kaşığı tuz
100 gr. tereyağı

UNLU PIRASA ÇORBASI

Pırasaların başını kesip temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Tencereye koyun, üzerine su ekleyerek haşlayın. Tel süzgeçten geçirip iyice ezin. Pırasaları tekrar haşlama suyuna alıp bekletin. Bu arada ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ilave edip hafif sararana dek kavurun. Üzerine pırasalı karışımı ilave edin, tuzunu ekleyin. Unun topaklanmaması için iyice karıştırın. Beş dakika daha pişirip servis yapın.

MALZEMELER


3 adet pırasa
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA