Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yayla çorbası

Suyu kaynatın, üzerine ayıklanıp yıkanmış pirinçleri ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir kapta yoğurdu çırpın, çorbanın suyu ile ılıştırın ve yavaş yavaş çorbaya ilave edip beş dakika daha kaynatın. Üzerine yağda yakılmış nane gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz, nane

KARALAHANA DOLMASI

Karalahanaları kaynar suda beş dakika haşlayıp süzün. Yaprakların ortasındaki kalın damarı çıkarın. Kıymayı, ince kıyılmış soğanı, pirinci, kıyılmış maydanozu, zeytinyağını, naneyi, karabiberi ve tuzu, yarım çay bardağı suyla yoğurun. Lahanaları bu harçla sarın ve tencereye yerleştirin. Dolmaların üzerine tereyağında kavrulmuş salça ve suyu koyarak pişirin.

MALZEMELER

2 demet karalahana
500 gr. kıyma
2 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam kuru nane
3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
Tuz, karabiber

TEREYAĞLI YEŞİL PİLAV

Yeşillikleri ince ince kıyın. Suyu tuzla kaynatın. İçine doğradığınız yeşilliklerin yarısını koyun. Tereyağı, zeytinyağı, karabiber ve pirinci de ilave edin. Pilav pişince kalan yeşillikleri koyup karıştırın ve demlenmeye bırakın. Soğuk veya sıcak olarak istediğiniz şekilde servis yapın

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet nane
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA