Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kırmızı biberli karnabahar

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda haşlayın. Kırmızı biberleri ayrı bir kapta yedi-sekiz dakika haşladıktan
sonra kabuklarını soyun.
Blender'a aldığınız karışımın üzerine zeytinyağı, limon suyu, pul biber ve tuz ekleyip çırpın. Karnabaharların üzerine bu sosu gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. karnabahar
2 adet kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

Kapak kurabiye
Fındıkları toz haline gelinceye kadar mutfak robotunda çekin. Bir yoğurma kabının içine tüm malzemeyi koyup yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Kurabiyeleri tepsiye dizin. Bir şişe kapağıyla ortasına bastırıp mantar şekli verin. 180 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından alınca üzerine pudra şekeri serpin
MALZEMELER
2.5 su bardağı fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 yumurta akı
2 çorba kaşığı nişasta
2 tatlı kaşığı kakao

Balkabaklı milföy
Kabakları ince ince dilimleyip tencereye koyun. Üzerine tarçın ve şekeri ekleyip hiç su koymadan kendi suyuyla pişmeye bırakın. Kabaklar yumuşayınca üzerine tereyağını koyup püre yapın ve soğumaya bırakın.
Milföy hamurlarını yuvarlak kesip fırında kızartın.
Çıkartıp aralarına kabak tatlısını paylaştırın. Üzerine pudra şekeri serpin.
MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
300 gr. bal kabağı
1 su bardağı şeker
1 adet kabuk tarçın
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA