Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı beşamelli güveç

Unu tereyağında kavurun. Üzerine sütü ekleyip püre haline getirin. Haşlanıp ezilmiş patatesi de ekleyip karıştırın. Mantarı tereyağında 10 dakika kavurun, beşamel sosa ekleyip karıştırın. Tavuğu, üzerine baharatları ekleyerek tereyağında kavurup güveç kabına koyun. Üzerine beşamel sosu döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derecedeki fırında 20 dakika daha pişirin.

MALZEMELER

2 adet patates
200 gr. mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri
200 gr. tavuk göğüs eti
2 dal biberiye
1 çorba kaşığı kekik
2 çorba kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı

Pirinçli kayısı tatlısı
Kayısıları haşlayıp süzün. Pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Havucu rendeleyin. Pirinç, havuç, fındık ve bir çorba kaşığı şekeri, fazla ezmeden yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde yuvarlayarak bir tabağa dizin. Kayısıları koparmadan ikiye ayırın. İçine hazırladığınız pirinçli topları koyup bir fırın kabına dizin. Bir su bardağı su, karanfil ve kalan şekeri bir taşım kaynatın, kayısıların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 kg. kuru kayısı
1 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1/2 su bardağı dövülmüş fındık içi
1 su bardağı toz şeker
10 adet karanfil

Pideli acuka
Etimekleri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin. Üzerine salça, su ve sıvı yağı koyup karıştırın. Ezilmiş sarımsağı ve baharatları ekleyin. Tüm malzeme birbiriyle özleşinceye kadar karıştırıp pidelerin üzerine sürün.

MALZEMELER

5 dilim etimek
4 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı acı pul biber
2 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz
2 dilim pide

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA