Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli soslu biftek

Biftekleri tuzlayıp biberleyin ve kızartın. Sıvı yağda salamları kızartın. Sos için; soğan ve sarımsağı kavurun. Soğanlar kavrulunca unu da ekleyip rengi dönene kadar pişirin. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Kıvamlı bir hal alınca ocaktan alın. Peyniri ekleyip karıştırın. Servis tabağına salamları ve biftekleri koyun. Otlu peynir sosunu ekleyerek servis yapın.

MALZEMELER
4 parça ince dövülmüş biftek
1 çorba kaşığı sıvı yağ
150 gr. fıstıklı salam
Tuz, karabiber Sosu için:
1/2 su bardağı otlu peynir
1 diş kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet taze soğan
1 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz, karabiber

Pırasalı yumurta

Patatesleri küp şeklinde doğrayıp az yağda kavurun. Üzerine kıyılmış pırasaları ekleyip kavurmaya devam edin. Yumurtaları çırpın, üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Harcı pırasalı karışımın üzerine döküp iki yüzünü de pişirin. Son olarak pastırmaları ve domatesleri üzerine ekleyip servis yapın.

MALZEMELER
2 adet pırasa
200 gr. pastırma
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 adet domates
2 adet patates
1 çay bardağı sıvı yağ
6 adet çeri domates
Tuz, karabiber

Un çorbası

Unu tereyağında kavurun. Sütü ilave ederek beş dakika daha kavurun. Soğuk suyu ilave edin. Unun topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Tuzunu ayarlayın. Üzerine yağda kavrulmuş kırmızı biber dökerek servis yapın.

MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
4 su bardağı et suyu
Tuz, kırmızı biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA