Tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırıp arkalı önlü kızartın. Dilimlenmiş mantarları tereyağında soteleyin. Üzerine çiğ kremayı ekleyip karıştırın. Tavuk etlerini servis tabağına alın, üzerine mantarlı sosu gezdirin. Dilediğiniz garnitürle servis yapın.
MALZEMELER
4 adet dövülmüş tavuk göğsü
3 çorba kaşığı çiğ krema
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gr. mantar
Tuz, karabiber
KIYMALI SPAGETTİ
Soğan ve sarımsağı ince kıyıp yağda kavurun ve içine kıymayı atın. Küp şeklinde doğranmış havuç ve salçayı ekleyip pişirin. Havuçlar biraz yumuşayınca üzerine bir bardak sıcak su ekleyip çektirin. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün ve üzerine kıymalı sosu döküp servis yapın.
MALZEMELER
1 paket spagetti makarna
200 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
50 gr. eski kaşar peyniri
Cevizli tatlı
Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip şerbeti hazırlayın. Hamuru için gereken malzemeleri yoğurup nişasta ile açın. Hamuru rulo yapın, üç parmak eninde verev kesip tepsiye dizin. 180 derecedeki fırında pişirin. Fırından alınca üzerine soğuk şerbeti dökün.
MALZEMELER
125 gr. tereyağı
1 adet yumurta
4 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı çekilmiş ceviz
Mısır nişastası
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu