Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli tavuk

Tavaya sıvı yağı koyun. Soğanı ve biberi küçük doğrayın. Tavukları kuşbaşı doğrayıp tavaya ilave edin. Karıştırarak sote yapın. Küp küp doğranmış domates, patates ve bezelyeyi ekleyin. 10 dakika daha pişirip servis yapın.

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet biber
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet patates
1 adet domates

ENGİNAR SALATASI
Enginarları boylamasına ikiye kesin. Daha sonra her parçayı dörde bölün, tüylü kısmı bıçakla çıkarıp limonla ovun. Su, tuz, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve bir çorba kaşığı limon suyuyla 15 dakika haşlayın. Kuşkonmazları iki çorba kaşığı zeytinyağı ve bir tutam karabiberle soteleyin. Aynı tavada küp doğranmış biberleri soteleyin. Enginarın üzerine kuşkonmaz, piyazlık doğranmış soğan ve biberleri, kalan zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu ekleyin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

2 adet küçük boy yapraklı enginar
1 adet limon
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
10 adet kuşkonmaz
Yarımşar kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 adet soğan
1 dal dereotu
Karabiber
Tuz

KAYISILI İRMİK PASTASI
Süt, şeker ve irmiği karıştırın. İçine küp kesilmiş kuru kayısıları ve nişastayı ekleyip koyulaşana kadar pişirin, kalıba döküp soğutun. Nişasta ve kayısı suyunu kaynatıp sosu hazırlayın. Pastayı servis tabağına ters çevirip üzerine soğumuş sosu dökün.

MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı nişasta
15 adet kuru kayısı
1 adet limon kabuğu rendesi

Üzeri için:
2 su bardağı kayısı suyu
2 çorba kaşığı nişasta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA