Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nar ekşili pirzola

Pirzolaları nar ekşisi, süt ve zeytinyağı karışımında bir gece bekletin. Ertesi gün süzüp pirzolaların üzerindeki suyun tamamen gitmesini sağlayın. Kağıt havluyla kurutup ızgarada veya yağsız tavada iki yüzünü de pişirin. Yanında dilediğiniz garnitürle servis yapın.

MALZEMELER

6 kalem pirzola
1 çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik, tuz, karabiber

TAHİNLİ UN HELVASI
Tereyağı ve unu kısık ateşte, unun kokusu çıkana kadar tahta kaşıkla karıştırarak 40-45 dakika kavurun. Üzerine tahin ilave edip 5-10 dakika daha kavurmaya devam edin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Sıcakken helvanın içine katın ve sürekli karıştırarak helvanın şerbeti çekmesini sağlayın. Helvayı kaşıkla servis tabağına alın. Üzerine ceviz ve dondurma koyarak servis yapın.

MALZEMELER

4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı un
1.5 su bardağı tahin

Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Üzeri için:
Ceviz ve dondurma

MÜCVER BOHÇASI
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Üzerine yumurta, un, ufalanmış peynir, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ile dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, kaşıkla dökerek kızartın ve yufkaya sarıp bohça yapın. Tepsiye dizip fırında biraz kızartın.

MALZEMELER

2 adet yufka
2 adet kabak
2 adet yumurta
1 su bardağı un
100 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1/2 demet dereotu
1 adet soğan
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA