Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bakla çorbası

Baklanın kenarlarını ayıklayıp bir çorba kaşığı un, limon suyu katılmış su içinde 10 dakika bekletin. Suyunu süzüp kıyın. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. İçine baklayı katın ve kısık ateşte beş dakika kavurun. Üzerine kalan unu, kıyılmış taze naneyi, kuru naneyi ve et suyunu koyup 30 dakika pişirin. Yoğurdu sürekli karıştırarak ilave edin. Çorbayı ocaktan alıp tuz ekleyin.

MALZEMELER
200 gr. bakla
2 çorba kaşığı un
1 adet limon
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
6 dal taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
6 çorba kaşığı et suyu
1 su bardağı yoğurt
Tuz

TEREYAĞLI KABAK BASTI
Bir tencerenin dibine tereyağını sürün. Üzerine kıyılmış soğanı dökün, dilimlenmiş domatesleri dizin. Kabakları uzun dilimler halinde kesip domatesin üzerine daire şeklinde dizip üzerine bir tabak bastırın. Tencerenin kapağı kapalı olarak 35 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet kabak
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1/2 demet dereotu
Tuz, karabiber

KARIŞIK ŞİŞ
Zeytinyağı, rendelenmiş soğanın suyu, sirke, tuz ve karabiberi karıştırın. Etleri bu karışımda 15 dakika bekletin. Şişlere sırasıyla tavuk eti, kiraz domates, iri kesilmiş sivri biber, kuzu eti ve mantar olmak üzere dizin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin. Üzerine kekik serperek servis yapın.

MALZEMELER
200 gr. kuşbaşı tavuk eti
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
6 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
20 adet kiraz domates
2-3 adet sivri biber
200 gr. mantar
Kekik, karabiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA