Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kadayıflı tavuk sarma

Kadayıfı didikleyin. Tavuk etlerini düz bir zemine serin ve üzerine tuz, karabiber serpin. Fesleğen ve ıspanak yaprağını etlerin üzerine pay edip rulo yapın. Kadayıftan bir miktar alıp avucunuzda düzleştirin, içine tavuk etini koyun, rulo şeklinde sarın. Çırpılmış yumurtaya bulayın ve sıvı yağda kızartın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

MALZEMELER

250 gr. kadayıf
300 gr. ince dövülmüş tavuk göğsü
2 dal fesleğen
100 gr. ıspanak yaprağı
2 adet yumurta
Tuz, karabiber

Ispanaklı sarma börek
Yufkaları üçgen şeklinde kesin. Kıyılmış soğanı ve ıspanağı beş dakika kavurup ocaktan alın. İçine yumurta sarısı, rendelenmiş patates, kıyılmış maydanoz ve peyniri ekleyip karıştırın. Harcı yufkalara paylaştırıp sarın. Fırında ya da yağda kızartın.

MALZEMELER

4 adet yufka
400 gr. ıspanak
1 adet soğan
100 gr. lor peyniri
2 adet haşlanmış patates
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber

Kremalı poğaça
Maydanozu kıyıp ezilmiş peynirle karıştırın. Yaş mayayı, toz şekeri, kremayı, sıvı yağı, margarini, tuzu, unu ve yumurta akını karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun ve mayalandırın. Mayalanan hamurdan parçalar kopartın. İçine peynirli karışımdan koyup kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 190 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

1 kutu krema
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 paket margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kibrit kutusu yaş maya
Aldığı kadar un
1 su bardağı beyaz peynir
1 demet maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA