Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuk döner

Yoğurt, zeytinyağı ve salçayı, tuz ve karabiberle birlikte karıştırın. Bu karışımın içine tavuk etlerini koyup terbiye edin. Kıyma, soğan, karabiber ve tuzu karıştırın. Folyo kağıdının üzerinde bir kat tavuk eti, bir kat kıyma harcı olmak üzere kat kat döşeyin. Folyo ile her tarafını kapatıp, dondurucuda iki-üç saat bekletin. Donduktan sonra dilimleyip kızartın.

MALZEMELER

4 parça tavuk göğsü eti
2 çorba kaşığı kıyma
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızıbiber, kekik, kimyon, karabiber, tuz

Çikolatalı ev gofreti

Çikolataları ince kırıp benmari usulü eritin ve içine tereyağı ile vanilyayı ilave edin. Bir adet gofreti yağlı kağıdın üzerine yerleştirip üzerine çikolata sürün ve ikinci gofreti üzerine koyun. Yeniden çikolata sürün. Bu şekilde üst üste altı kat gofret koyun. Gofretlerin üstünü ve yanlarını da çikolataya bulayın. Buzdolabında bir saat bekletip servis yapın.

MALZEMELER

3 adet 80 gramlık bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
250 gram ince sade gofret

Çilek kremalı kıtırlar

Milföy hamurlarını çözdürün ve unlanmış zeminde açın. İkiye bölüp üzerlerine çatalla delikler açın, 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sütle çırpılmış kremşantiyi kıyılmış çileklerle karıştırın, buzdolabında 10 dakika bekletip sıkma torbasına koyun, milföylerin aralarına doldurun. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

MALZEMELER

4 adet milföy hamuru
2 paket kremşanti
1.5 su bardağı süt
200 gr. çilek
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA