Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bakla soslu makarna

Zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıydığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ayıkladığınız bakla ve tavuk suyunu üzerine ilave edin. 20 dakika pişirip tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Diğer taraftan geniş bir kapta tuzlu su kaynatıp makarnayı haşlayın. Süzdükten sonra baklalı karışıma ilave edin. Bir-iki dakika karıştırarak pişirin ve servis tabağına alın. Parmesan peyniri serperek servis yapın.

MALZEMELER
400 gr. bakla
1 paket makarna
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
Yarım su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı parmesan peyniri
Tuz, karabiber

TAHİNLİ RULO KURABİYE
Un, yumurta, şeker, sıvı yağ ve tereyağını karıştırın, kabartma tozu ve tahini ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 15 dakika dinlendirin, yufka şeklinde açıp rulo yapın ve bir parmak kalınlığında kesip yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı un
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
50 gr. tahin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı

KAYMAKLI LİMONLU PUDİNG
Unu tereyağında kavurun, üzerine sütü ve şekeri ekleyip karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alınca içine vanilyayı ekleyip çırpın. Ilınınca kaymağı ve limon suyunu ekleyin, mikserle beş dakika çırpın. Muhallebiyi küçük kaplara paylaştırın. Üzerine karamelize olması için biraz şeker serpip fırında beş dakika kızartın. Üzerine bol tarçın serperek servis yapın.

MALZEMELER
200 gr. kaymak
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı tarçın
2 adet limonun suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA