Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Domatesli kuzu şiş

Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Üzerine zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Etleri bu karışıma koyup iki saat kadar bekletin. Çöp şişlere domates ve etleri dizin. Tavada ya da fırının ızgarasında pişirin.

MALZEMELER
500 gr. kuzu kuşbaşı
16 adet kiraz domates

Marine için:
1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber

MEYVELİ BEZE PASTA
Yumurta aklarını az tuz ve pudra şekeriyle kar haline getirin. Sıkma torbasına koyup tepsiye sıkın ve 140 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırını kapatıp tepsiyi 20 dakika içinde bekletin. Fırından aldıktan sonra bezelerin üzerine meyveleri koyup pudra şekeri serpin. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

MALZEMELER

Beze için:
4 adet yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz

Üzeri için:
150 gr. çilek
2 adet kivi
1 adet portakal
100 gr. ahududu
Nane yaprakları

PATLICANLI ENGİNAR
Tencereye biraz su koyun. Dörde bölünmüş soğan, un ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Enginarları ilave edip pişirin. Patlıcanların üzerine limon suyu ve zeytinyağı ekleyip çırpma teli ile karıştırın, enginarların üzerine paylaştırın.

MALZEMELER

4 adet enginar göbeği
3 adet közlenmiş patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon

Enginarı pişirmek için:
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı un
1 limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA