Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı tavuk

4 KİŞİLİK
Tavuk etlerini jülyen doğrayın. Üzerine köri, soya sosu, karabiber ve pul biber ekleyip harmanlayın. Yarım saat bekletin. Mantarları, domatesleri ve biberleri dilimleyin. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Tavuk etlerini tavaya alın. Üzerine mantar, domates ve biberleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tavuklar ve sebzeler suyunu bırakıp çekene kadar orta hararetli ateşte pişirin.

MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı soya sosu
2 adet domates
2 adet sivri biber
Karabiber, pul biber

Gül sulu sütlaç
8 KİŞİLİK
Pirinci yıkayıp 10 dakika haşlayın. Üzerine sütü döküp pirinç iyice yumuşayana dek ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Pirinç yumuşadıktan sonra şekeri ilave edin ve devamlı karıştırarak, dibi tutmadan 10 dakika kaynatın. Gül suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan indirin. Sütlacı kaselere boşaltın ve soğuyunca servis yapın.

MALZEMELER
8 su bardağı süt
1 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı gül suyu
1.5 su bardağı su

Taratorlu börülce
6 KİŞİLİK
Börülceleri iki bardak su ve tuz ile haşlayıp soğumaya bırakın. Tarator sos için cevizi mikserde çekin. Üzerine ıslatılıp sıkılmış ekmek, sıvı yağ, sirke, limon suyu, su ve tuz ilave edip tüm malzemeyi tekrar mikserde çekin. Sosu soğumuş börülcelerle birlikte servis yapın.

MALZEMELER
750 gr. börülce
2 su bardağı su
Tuz Tarator sos için:
200 gr. ceviz
1 dilim ekmek içi
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 limonun suyu
2 çorba kaşığı sirke
1.5 çay bardağı su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA