Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısır çorbası

Mısırların tanelerini bir bıçak yardımıyla sıyırın. Tereyağını eritin, sütü katın. Kaynayınca mısır ununu ilave edip bir-iki dakika çırpın. Tane mısır ve suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan alıp tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzerine yağda yakılmış pul biber dökün.

MALZEMELER

2 koçan mısır
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı mısır unu
5 su bardağı su
Tuz, karabiber

BÖĞÜRTLEN SOSLU 
Şeker ve sütü kaynatın. Krema, vanilya, nişasta ve bir çorba kaşığı su ile açılmış toz jelatini karıştırın, azar azar şekerli süte ekleyip muhallebi kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Islatılmış kalıplara pay edip buzdolabında altı saat dinlendirin. Böğürtlen ve toz şekeri pişirin. Nişasta ekleyin, bir-iki dakika karıştırıp ocaktan alın. Üzerine sosu koyun.

MALZEMELER

1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
2 paket krema
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı toz jelatin

SOS İÇİN:
300 gr. böğürtlen
4 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta

ETLİ BAMYA
Eti, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Temizlenmiş bamyayı tereyağında birkaç dakika soteleyin, etin üzerine ekleyin. Aynı tavada halka doğranmış soğanı kavurun ve tencereye ilave edin. Küp doğranmış domates, bir adet limonun suyu, bir diş sarımsak ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin. Kalan limonun suyunu sıkın. Üzerine nane ve bir diş dövülmüş sarımsak ekleyin. Yemeği ocaktan almadan beş dakika önce tencereye ekleyin.

MALZEMELER

1/2 kg. bamya
400 gr. kuşbaşı et
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
4 adet domates
2 adet limon
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA