Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Acılı mısır çorbası

Unu tereyağında rengi dönenen kadar kavurun. Su ya da et suyunu katın ve kaynadıktan sonra mısırı ilave edip 15 dakika pişirin. Acı biberleri ince kıyın. Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın. Doğranmış biber ve domatesi tencereye katın. Biberler yumuşayana dek pişirin. Üzerine krema, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Kıyılmış fesleğen ekleyip servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış mısır tanesi
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı silme un
5 su bardağı su ya da et suyu
2 adet kırmızı acı biber
2 adet küçük boy domates
100 gr. krema
1 tatlı kaşığı toz şeker
2-3 dal fesleğen
Tuz, karabiber

Donat
Un, kuru maya, şeker, zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık sütü bir kaba koyup yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan parçalar kopararak simit şekli verin. Zeytinyağını bir tavaya koyun. Çok fazla kızmasını beklemeden donatları kızartın. Üzerine erimiş çikolata sürüp pudra şekeri serperek servis yapın.

MALZEMELER

500 gr. un
1 adet yumurta
1.5 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcanlı muhammara
Patlıcan ve kırmızı biberi közleyin. Kabuklarını soyun ve derin bir kabın içinde ezin. İçine dövülmüş sarımsak, ceviz, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biber katıp karıştırın. Ekmeklerin üstüne sürüp nane ve cevizle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

3 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
4 diş sarımsak
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA