Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Orman meyveli tatlı

Süt, un, şeker, nişasta ve irmiği karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilya ekleyip soğumaya bırakın. Bir tavada tereyağı ve şekeri karıştırın. Sütü de ekleyip pişirin. Diğer karışımın içine aktarıp beş dakika daha pişirin, çukur kaselere boşaltın. Tüm meyveleri bir tavaya alıp iki dakika kaynatın, soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiyi servis tabağına ters çevirin. Kenarlarına pişmiş meyveleri dizip servis yapın.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
3 çorba kaşığı şeker
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı böğürtlen
1 su bardağı frambuaz
1 çay bardağı çilek

?TAZE FASULYELİ PİLAV
Tereyağını eritin, üzerine rendelenmiş soğan, fasulyeyi ve doğranmış havucu ekleyip kavurun. Üç dakika kadar kavurduktan sonra üzerine pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine suyu ekleyip 20 dakika kadar orta ateşte, daha sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç
200 gr. taze fasulye
Tuz

?PATATESLİ SUFLE
Patatesleri yıkayıp haşlayın. Kabuklarını soymadan ikiye bölün, içlerini boşaltın. Çıkan patateslerin üzerine krema ekleyin. Kıyılmış soğan ve sarımsağı yağda kavurun. Patatesli karışımı ve rendelenmiş peynirin yarısını tavaya ekleyin, birkaç kez çevirip patateslerin içine paylaştırın. Kalan peyniri üzerine koyup 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

4 adet patates
4 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı tereyağı
4 dal taze soğan
1 diş sarımsak
100 gr. cheddar peyniri
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA