Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Domatesli ravioli

6 KİŞİLİK
Hamur için gerekli malzemeyi yoğurup sert bir hamur yapın. Hamuru merdaneyle açıp büyük kareler halinde kesin. Rendelenmiş soğan, lor peyniri, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı hamurların üzerine paylaştırıp kapatın. Kaynayan tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Domatesleri rendeleyin, üzerine yağları ve salçayı ekleyip beş dakika pişirin, içine raviolileri koyup karıştırın.

MALZEMELER
1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
100 gr. lor peyniri
1 demet maydanoz
1 adet soğan
5 adet domates
1 kaşık domates salçası
1/2 bardak zeytinyağ

Yoğurtlu tavuk şinitzel
4 KİŞİLİK
Bir kasenin içine yoğurt ve suyu koyup karıştırın. Tavuk etlerini yoğurdun içine koyun ve bir saat dolapta bekletin. Tavukları dolaptan çıkartıp önce una, sonra tekrar yoğurtlu suya ve en son yine una bulayıp kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER
4 adet ince dövülmüş tavuk göğsü
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 çay bardağı su

Virgül tatlısı
8 KİŞİLİK
Malzemenin tamamını bir kaba koyup yoğurun. Hazırladığınız hamurdan virgül şeklinde tatlılar yapın ve fırında pişirin. Bir tencereye şekerle suyu koyup 15 dakika kaynatın ve limon suyuyla kestirdikten sonra ateşten indirip vanilyayı ekleyin. Tepsi ılınınca, ılık şerbeti döküp sonra servis yapın.

MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı margarin
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
250 gr. fındık tozu
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA