Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Domates dolması

Lor peyniri ve beyaz peyniri ezin. Kıyılmış maydanozu ve sivri biberi de ekleyin. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Domateslerin içlerini oyarak sepet haline getirip hazırladığınız harçla doldurun. Nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

6 olgun domates
200 gr. lor peyniri
50 gr. beyaz peynir
2 adet sivri biber
1 demet maydanoz
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 dal nane
Tuz

ŞEKERSİZ KURABİYE
Dövülmüş ceviz, tahin, pekmez ve sıvı yağı karıştırın. Üzerine unu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

1 su bardağı ceviz
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
3.5 su bardağı un

YOĞURTLU MAKARNA ÇORBASI
Makarnayı dört su bardağı tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp tekrar tencereye alın. Üzerine yoğurdu ilave edip birkaç dakika karıştırın. Üzerine dört su bardağı sıcak su ekleyin, bir taşım kaynatıp tuzunu ayarlayın. Tencereyi ocaktan alın. Tereyağını eritin, naneyi yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı makarna
8 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA