Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohutlu kabak

Eti yıkayıp suyunu süzün. Suyunu salıp yeniden çekene dek kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı katın. Tereyağını da ekleyip ara sıra karıştırarak ve gerekirse biraz sıcak su ilave ederek et yumuşayana dek pişirin. Kabakları uzunlamasına dörde bölün. Daha sonra üç parmak genişliğinde doğrayın. Tenceredeki et yumuşayınca nohut, karabiber ve tuz ilave edin, kabakları üzerine sıralayın. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak ve karıştırmadan 35-40 dakika pişirin.

MALZEMELER

400 gr. kuşbaşı et
5 adet kabak
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber

?ŞEFTALİLİ TART
Şeftalileri rendeleyip şekerle birlikte pişirin ve üzerine tereyağı ve tarçını ilave edip karıştırın. Oda sıcaklığındaki milföyleri tart kabı büyüklüğünde kesip içine yerleştirin, çatalla delikler açın. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirip soğumasını bekleyin. Şeftalili karışımı içine paylaştırıp üzerine Hindistan cevizi serpin.

MALZEMELER

4 adet kare milföy hamuru
6 adet şeftali
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Hindistan cevizi

?KIRMIZI BİBER TURŞUSU
Su, sıvı yağ, sirke, şeker ve tuzu kaynatın, tohumları ayıklanmış biberleri bir-iki taşım kaynatıp süzün. İri kıyılmış maydanoz, ezilmiş aspirin ve bıçakla çizilmiş sarımsakları karıştırın. Biberler soğuyunca kavanoza yerleştirip aralarına maydanozlu karışımı koyun. Biberleri haşladığınız suyu da kavanoza döküp kapağını kapatın. Serin ve loş bir yerde 15 gün bekletin.

MALZEMELER

1 kg. kırmızı biber
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı sirke
2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 demet maydanoz
3 baş sarımsak
1 adet aspirin
1 çorba kaşığı tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA