Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Böğürtlenli kek

Yumurta, sıvı yağ ve toz şekeri iyice çırpıp suyu ekleyin. Un, vanilya ve kabartma tozunu karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımdan bir çay bardağı ayırıp içine kakaoyu ekleyin. Kalan karışımı yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün. Kakaolu karışımı aralıklarla üzerine döküp böğürtlenleri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.

MALZEMELER
3 adet yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı böğürtlen

BİBER HALKASINDA KÖFTE
Biberleri halka halka doğrayın. Kıyma, rendelenmiş soğan, limon suyu, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi, üzerine azar azar su ilave ederek yoğurun. Harçtan büyük parçalar koparıp biber halkalarının içine yerleştirin. Biberli köfteleri sıvı yağda kızartın.
ve kırmızı biber

MALZEMELER
1'er adet sarı ve kırmızı biber
300 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı limon suyu
2-3 dal maydanoz
2 çorba kaşığı sirke
1/2 su bardağı su
Tuz, karabiber

ÇITIR MAKARNA
Makarnayı tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp üzerine galeta unu serpin. Makarnaya kalan tereyağını, rendelenmiş kaşar peynirini, kıyılmış dereotu ve fesleğeni ekleyip karıştırın, yağladığınız kalıba boşaltın. Süt ve yumurtayı çırpıp dökün. Kalan galeta ununu da üzerine serpip 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin

MALZEMELER
2 su bardağı makarna
1 çay bardağı galeta unu
1 yumurta
1 su bardağı süt
50 gr. taze kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet dereotu
3 yaprak fesleğen

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA