Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Dalyan köfte

Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu ve baharatları yoğurun, düz bir zemine yayın. Orta kısmına kabukları soyulmuş yumurta ve doğranmış patates ile bütün havucu yerleştirip rulo haline getirin. Rendelenmiş soğan ve salçayı bir tencerede zeytinyağında kavurun. Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Sebzeleri tencerenin kenarına alın ve orta kısma rulo köfteyi yerleştirin. Sıcak suyu gezdirip bir taşım kaynatın, tencerenin kapağını kapatıp 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

750 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı galeta unu
3 adet haşlanmış yumurta
1'er adet haşlanmış patates ve havuç
Tuz, karabiber, pul biber, kekik, tarçın Garnitür için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
2'şer adet haşlanmış havuç ve patates
1.5 su bardağı sıcak su

Buğday çorbası
Buğdayı bir gece önceden, üzerini geçecek kadar suda kaynatın, bu şekilde bekletin. Ertesi gün içine nohutları ekleyerek bir taşım kaynatın. Bir kapta yoğurdu iyice çırpın. Çorbanın suyundan biraz koyarak yoğurdu ılıklaştırın ve yavaş yavaş çorbaya katın. Biriki taşım kaynatıp ocaktan alın. Üzerine nane dökerek servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 kg. yoğurt
1 çorba kaşığı nane
Tuz

Rulo pasta
Çikolatayı eritin. Süt, yumurta sarısı, un ve şekeri pişirin. Ocaktan alıp içine tereyağı, erimiş çikolata ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Pasta tabanlarını dilimleyip çikolatalı ve sade olacak şekilde yan yana dizin. Şekerli sütle ıslatın. Kremayı döküp her tarafına yayın. Yağlı kağıtla birlikte rulo yapın. Buzdolabında üç saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER

1 adet çikolatalı pasta tabanı
1 adet sade pasta tabanı
300 gr. bitter çikolata
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA