Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köfteli pilav

6 KİŞİLİK
Kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan ve baharatları yoğurun, yuvarlak köfteler yapıp kızartın. Pilav için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp yağda kavurun. Bulguru ilave ederek 10 dakika daha kavurup salçayı ve dövülmüş sarımsakları ekleyerek karıştırın. Sıcak suyu ilave ederek beş dakika daha pişirin. Pilavın üstüne köfteleri koyarak servis yapın.

MALZEMELER
500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
1 çorba kaşığı kekik, kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, karabiber
Pilav için:
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
3 su bardağı sıcak su

Bayram helvası
6 KİŞİLİK
Yağı eritin, üzerine un ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun, fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edin. Ayrı bir tencerede şekeri ve suyu kaynatıp koyu bir şerbet yapın. Şerbet biraz soğuyunca kavrulan helvaya dökün, şerbeti çekene kadar karıştırarak pişirin. Portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.

MALZEMELER
200 gr. tereyağı
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Damla sakızlı bisküvi
6 KİŞİLİK
Kuru üzümleri sıcak suyun içinde 10 dakika bekletin, bir bıçak yardımıyla kıyın. Tereyağı, un, şeker, vanilya ve kabartma tozunu yoğurun. Üzerine sütü ve kuru üzümleri ekleyip karıştırın. Toz haline getirdiğiniz damla sakızını da ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük toplar yapıp fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
125 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı kuru üzüm

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA