Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohutlu patates çorbası

Kabukları soyulup küp doğranmış patates, doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı zeytinyağında iki, üç dakika kavurun. Suyu katıp karıştırın. Tuz ve kimyonu da ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Haşlanmış nohudu koyup 10 dakika daha pişirin. Küp doğranmış domatesi ve limon suyunu ekleyin, beş dakika daha kaynatın.

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, kimyon

Bulgurlu tavuk şinitzel
İnceltilmiş tavuk etlerini tuz, karabiber ve kişnişle tatlandırın. İnce bulguru biraz sıcak suyla bir miktar şişirip galeta unu ile karıştırın. Tavuk etlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın, en son bulgurlu karışımın içine koyup her yerinin kaplanmasını sağlayın. Buzdolabında biraz bekletip yağda ya da fırında kızartın.

MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs eti
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı ince bulgur
Tuz, karabiber, kişniş

Pişmaniyeli puding
Yumurta sarısı, süt, un, şeker, nişasta ve kakaoyu koyulaşıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Portakal kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kadehlere ya da bardaklara doldurup soğumaya bırakın. Üzerine pişmaniye koyarak servis yapın.

MALZEMELER
200 gr. pişmaniye
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
1.5 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı kakao
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA