Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Havuçlu tatlı börek

Havuçları iri iri doğrayıp yumuşayana dek haşlayın, suyunu döküp çatalla ezin. Üzerine toz şeker katın ve karıştırarak 10 dakika pişirin. Fındığı ilave edip ocaktan alın. Yufkaları düz bir zemine serip dört parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin uç kısımlarına ılınan havuçlu harçtan koyup muska şeklinde sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine dizin. Erimiş tereyağı, süt ve yumurtayı çırpıp üzerine sürün. 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

MALZEMELER (4 kişilik)
1 kg. havuç
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
2 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı,

KIYMALI YOĞURT ÇORBASI
Patatesi doğrayıp az yağda kızartın. Et suyunu ve pirinci tencereye alıp kaynamaya bırakın. Un, yumurta, yoğurt ve limon suyunu çırpın, karıştırarak çorbanın içine dökün. Kızarmış patatesleri ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Kıymayı bir tavada 10 dakika kavurun. Çorbayı, üzerine kıyma ve yağda yakılmış pul biber dökerek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
200 gr. kıyma
5 su bardağı et suyu
1/2 bardak haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 limonun suyu
1 adet patates
1/2 demet dereotu

FASULYELİ BULGUR PİLAVI
Doğranmış taze soğan ve kuru soğanı zeytinyağında beş dakika sote edin. Üzerine ince doğranmış taze fasulyeyi de ilave edip karıştırın. Son alarak bulguru ve suyu ekleyip kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Servis yapmadan önce kıyılmış naneyi ilave edin.

MALZEMELER (4 kişilik)
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
1/2 demet taze nane
8 adet taze fasulye

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA