Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yufka pizzası

Bir adet yufkayı, kenarları dışarıya taşacak şekilde yayın. Kalan yufkaları gelişigüzel parçalara ayırın. Süt ve yumurtayı çırpın. Parçalanmış yufkaları bu karışıma batırın ve tepsinin ortasına yerleştirin. Üzerine domates püresini gezdirin, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Diğer malzemeleri küçük küçük doğrayıp gelişigüzel serpin. Kalan kaşar peynirini serpin. En son sütlü karışımı üzerine gezdirin. Tepsinin dışında kalan yufkayı ince bir şekilde kıvırıp iç kenara yerleştirin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

3 adet yufka
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı domates püresi
150 gr. kaşar peyniri
Arzu ettiğiniz miktarda salam, sucuk, zeytin, yeşil biber, soğan, sarımsak, domates, kekik

Çikolatalı kızarmış ekmek
Ekmeklerin kenarlarını kesin. Dört adet ekmeğin üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata sürüp diğer dilimleri üzerlerine kapatın. Yumurtaları bir kapta iyice çırpın. Ekmekleri önce süte batırın, ardından una, son olarak çırpılmış yumurtaya bulayın. Yağı bir tavaya alıp kızdırın, ekmekleri arkalı önlü kızartın. Yanına dilerseniz mevsim meyveleri ekleyerek ılık olarak servis yapın.

MALZEMELER

8 dilim tost ekmeği
80 gr. bitter çikolata
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ

Otlu mantar dolması
Mantarları temizleyip saplarını çıkarın ve tepsiye dizin. Peynir, dövülmüş sarımsak, çörekotu, kıyılmış yeşillikler, tereyağı ve yumurtayı karıştırıp mantarların içlerine doldurun. 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.

MALZEMELER

10 adet mantar
200 gr. lor peyniri
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
5 dal maydanoz
10 dal dereotu
1 çorba kaşığı çörekotu
1 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA