Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ceviz soslu köfte

6 KİŞİLİK
Bulgurun üzerine sıcak suyu döküp 15 dakika bekletin, suyunu dökün. Sos için verilen malzemeleri robottan geçirin. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve baharatları yoğurun, dilediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın.Köfteleri az yağlı tavada kızartın. Üzerine sosu gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
1 fincan sıcak su
1/3 fincan bulgur
1 orta boy soğan
1/2 kg. kıyma
6 dal maydanoz
Tuz, karabiber, yenibahar, pul biber, kişniş
Sos için:
1 küçük diş sarımsak
1/8 çay kaşığı tuz
1/2 fincan ceviz
1/4 fincan su
1 çay kaşığı taze limon suyu

20 ADET
Çikolata soslu kurabiye
Hamur için gereken malzemeyi yoğurun, yarım santim kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıpla kesip yarısının ortasını bir şişe kapağıyla kesin. Kurabiyeleri tepsiye dizin, 180 derece fırında pişirin. Kremayı bir tavaya koyun ve kaynamaya başlayınca ocaktan alın, iri parçalara ayrılmış çikolatayı ilave edip karıştırın. Kurabiyelerin üzerine sostan sürüp ortası delik olanları üzerlerine yerleştirin.

MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
250 gr. tereyağı
1.5 su bardağı fındık
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Çikolata sos için:
4 çorba kaşığı krema
160 gr. bitter çikolata

4 KİŞİLİK
Pastırmalı ekmek
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini, çırpılmış yoğurdu ve kıyılmış dereotunu içine ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ilave ederek bu karışımı ikiye bölün. Yağlanıp unlanmış kalıbın içine bir katını döşeyip arasına pastırma dilimlerini sıralayın. Kalan hamuru üzerine yerleştirin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER
3 adet patates
100 gr. kaşar peyniri
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1/2 demet dereotu
100 gr. pastırma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA