Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bodrum'da neler oluyor?

'Yılın bu zamanında Bodrum mu olurmuş?' demeyin, bal gibi de oluyor işte. Kafa tatili diyoruz biz buna. The Spa at Mandarin Oriental Bodrum'daki üç günlük ayurveda terapisi ile kendimi tam anlamıyla ödüllendirdim. Şımarıklık değil bu, kendime doğum günü hediyem. Karmaşadan uzağa, huzura kaçtım. Ee yeni yaşına nasıl girersen tüm yılın da öyle geçermiş… Düşündüm, taşındım benim neye ihtiyacım var diye; cevap net: Vücudumun arınmasına yani Panchakarma'ya ihtiyacım var.

ÜNLÜ GURU DA CENNET'TE
Hindistan'ın ayurveda gurusu Dr. Yogesh'in üç günlük gençleşme programında ayurveda diyeti, yoga, bitkisel terapiler ve Hindistan'a özgü meditasyon dersleri ile sıfırlandım. Ünlü guru, 27 Nisan'a kadar Bodrum Cennet Koyu'nda. Mayıs'ta da detoks uzmanı Jennifer Thompson, çakra temizliği programına geliyor. Peki nedir ayurveda? Ayurveda, Hindistan'ın alternatif tıp sistemi. Hint felsefesine dayalı bir öğreti. Doğayla ilişkinizi açığa çıkaran, doğaya uyum sağlamak için belli bir yaşam tarzı öneren, binlerce yıllık bir sistem. Her tür hastalığı bitkisel tıp ve terapilerle tedavi ediyor. Mandarin Oriental Bodrum'un bir de Sofra isimli Türk restoranı var ki, mezeleri beni kendimden geçirdi. Neyse ki hepsi light; o yüzden korkmadan kaşıkladım. Yaz aylarında otelin bir de balıkçı restoranı olacak.

MİMOZA ZAMANI
Gümüşlük'teki Mimoza'da Fiko ile günbatımı keyfi yapalım dedik. Fiko mekanın sahibidir; bilen bilir, bilmeyen de öğrensin canlarım. Muhabbeti kıvamındadır, hoş sohbettir. Buralara gelip de ona selam çakmadan dönmek olmaz! Mekanı yeni yeni hazırlıkta. Begonviller patlasın, renk renk mimozalar donansın diye bekliyor. Sakinliğin tadını çıkarıyor bizim gibiler. Ya kafa tatiline çıkan gelmiş ya da sezonda otel, restoran açacak.

Türkbükü'nde Şebnem Ercantürk'ün açacağı Bella Sombra Hotel'de Murat Özalp projenin başında. Yazın en cool oteli olacakmış.
Yalıkavak Highlight Hotel'in önündeki plaj, X Beach olarak hizmet verecek. Mekanın başında Ergun Yıldız olacakmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA