Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Cumartesi eğlence rotam

İstanbul gezginlerinin cumartesi rotasını bildiriyorum size… Durmadan, hız kesmeden gündüzden geceye zıpladığımız eğlence turu Nişantaşı Nopa'da başlıyor; son birkaç haftadır başladıkları gündüz partisi işini tutturdular. Hatta mekanı partileyerek tecrübe edenler 'Aaa burada saklı bir mekan varmış, bir de yemeğe gelelim' diyor. Kimilerimiz bazı mekanları düzenlenen partiler ile keşfediyoruz ne yazık ki. Benim de lezzetlerinden bihaber olduğum ancak davet ve partileri ile keşfettiğim birçok mekan olmuştur. Nopa'daki partiler, saat 14.00 gibi başlıyor. Mekana rezervasyon ta pazartesi gününden yaptırılıyor. Bana göre en keyifli noktası; DJ Kerem Önger'in hemen önündeki bar alanı. Hem geleni geçeni süzebiliyor, hem de şanslıysanız bar taburesi üzerinde ritme ayak uydurabiliyorsunuz. Erken saatte gidip yer kapın, sonradan hareket etmesi çok zor oluyor.

REZERVASYON ŞART

Bir de 'Masa yoksa mekana adım atmam' diyenler var. Onlar yemek masasını loca kıvamında kullanıyor; mönüdeki tüm yemekler sipariş ediliyor, şişe şişe rose şaraplar buz kovalarının içine yerleştiriliyor. Onlar en havalılar, piyasanın emektarları; nereye giderlerse gitsinler 'Masasız, locasız olmaz abi' diyenlerden… 'Gündüz parti işine el atan, bu sezon çok doğru hamle yapar' demiştim ve haklı da çıktım. Unutmadan, mekana rezervasyon şart. Kapı çok sıkı; öyle elinizi kolunuzu sallayarak mekana dalacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz gençler. Hafta başından yerinizi ayırtın. Unutmadan, son altı hafta! Ramazan ayı geliyor ne de olsa… Parti saat akşam 20.00'ye kadar sürüyor. Adından 'Şimdi ne yapacağız?' diyenler aralarında Soho House üyesi arıyor. Ne de olsa her Soho'cunun artı üç misafir hakkı var. Hız kesmeden soluğu Soho'da alıyor cumartesi gezginleri. Kimi Mandolin'de Yunan mezelerini kaşıklıyor, kimi de bar kenarında sohbet edip bir aşağı bir yukarı geziniyor. Gecenin ritmini yükseltmek isteyenler Ulus 29'da soluğu alıyor. Foodbar bölümünde R&B severler DJ XXXL'in müziği ile popo sallarken, club bölümünde ise DJ Tankut Karakurt'a istek parçalarını sıralıyor. Gece bitti mi sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz! Şimdi sırada Gizli Kalsın var. Sabahın ilk ışıklarını görmek isteyenler Emirgan'a doğru yola koyuluyor; 'İçeri giremesek bile bir pizza yer çıkarız' diyor. Mekan o kadar ilginç ki, gece 03.30'da bile ağzına kadar doluyken birden boşalıp yerini yeni müşteriler ile doldurabiliyor. Bu durum enerjisi bitmeyen Özay ve orkestra elemanlarından olsa gerek. Ah tabii Ercan Gümüşkaya ve ekibini de unutmamalı… Gün ağardı, evinize gidebilirsiniz gençler!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA