Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Rodin, Türkbükü'nün maskotu oldu

İkoncanları ve şezlongda büyük bir özgüvenle güneşlenen plaj kadınları/adamları ile tanıdık Türkbükü'nü. Sonrasında onlar pılı pırtıyı toplayıp gidince köy rahatladı. O eski coşkun kalabalık çekildi, sahil hattı hafifledi. Ben Türkbükü'nün bu halini daha çok sevdim; daha huzurlu ve samimi. Tıpkı çocukluğumdaki gibi... Şimdilerde Türkbükü'nde 'Sen buraya çok yakıştın, hiç dönme' dedirten biri var. Belçim Bilgin Erdoğan, eşi Yılmaz Erdoğan ve oğlu Rodin ile aile tatili yapıyor. Mavi Otel'in iskelesinde oğluyla şakalaşırken, sergide arkadaşları ile sohbet ederken, Arnavutköy Balıkçısı'nda eşiyle yemek yerken görülüyor. Rodin, köyün maskotu olmuş durumda; her an masanızın kenarından hızla geçip size takılabilir! Önceki yıllarda Türkbükü'ndeki restoranlara rezervasyonsuz gittiğinizde yer bulamadığınızı ya da tıka basa dolu olduğu için servisin aksadığını, plajlarda balık istifi güneşlenen insanları hatırlayın. Eğer kafası rahat bir Türkbükü istiyorsanız, şimdi harika bir zaman. Madem benimle aynı kafadasınız, bu hafta sonu Türkbükü'nde olanlar için birkaç önerim olacak: 1- Bugün Mavi Otel'de Belçim Bilgin Erdoğan'la bir akşamüstü buluşmamız olacak. Biraz müzik, biraz sohbet... Dilerseniz otelin iskelesindeki bu keyife siz de katılabilirsiniz. 2- Geçtiğimiz hafta Mert Davran'ın Edesia'daki karma Türkçe'li sahnesi, 'Akşam yemeğinden sonra biraz takılayım'cılar için çok keyifliydi. Bu hafta da uğramanızı tavsiye ederim. Mert'ten şarkı istemeyi de unutmayın. 3- Juju Beach'te bugün akşam üstü DJ Maestro var. Cumartesi ise Amsterdam'dan DJ FEM-K çıkıyor. Barın kenarında takılmak çok havalı, benden söylemesi...

Bana Orhan Baba'nın yaşam enerjisinden verin


Sabah erken saatler... Türkbükü'nde çıt çıkmıyor, sakin ve huzurlu bir hava hakim köye. Tam Divan Hotel'in önünden geçiyorum; karşımda spor şortu ve koşu ayakkabıları ile Orhan Gencebay... Hızlı bir şekilde yürüyüş yapıyor. Henüz güneş yakmıyor, havada nem yok. O saatte gençlik uyurken, Orhan Baba yürüyor. Bir ara gözüm takıldı; acaba Sevim Emre de arkasından gelecek mi diye ama nafile! Orhan Baba, belli ki dinç görünümünü sağlıklı yaşam tarzına borçlu. Başka bir akşam ise Divan'da Yıldız Tilbe ile karşılaştım. Konser için Bodrum'da olan Yıldız ile muhabbetimizin konusu, onun 49'luk genç anneanne olma durumuydu. Torunu, Yıldız'ın hayat enerjisi olmuş adeta. Allah nazardan saklasın...

Hacımemiş'e uçuyorum!


'Hep Bodrum Bodrum, nereye kadar!' diyenler için araya ufak bir Çeşme turu sıkıştırıyorum ve bavulumu kaptığım gibi Alaçatı Hacımemiş'in yenisi Hacımemiş Palas'a yerleşiyorum. En popüler mekanlar burada konuşlanıyor gençler... Bu arada benimle iki lafın belini kırıp dans etmek isteyenler, beni cumartesi Fly Inn Beach'te düzenlenen Sense Festival'de zıplarken bulabilir! Workshoplar, DJ performansları; ne ararsanız var. Gel beraber güneşlenip festival gençliği olalım! Akşam da Köyün Delisi'ndeyim. Özgün yerler arayanlar için 10 numara beş yıldız bir mekan Köyün Delisi. Akşam yemeğinden sonra Heavenly Made sergi alanında biraz sanatsal takılıp Andy Warhol, Fernando Botero gibi sanatçıların eserlerine göz gezdireceğim. Ee ruhumuz biraz sanat dolsun değil mi?

Teknede yaşamaya varım!


Geçtiğimiz hafta sonunu Türkbükü'nde Aslıhan Doğan'ın ailesine ait olan teknede geçirdim. Aile büyükleri İstanbul'a döndüğü için biz kendi halimizde takıldık. Su üstünde yaşamak kimisi için zor olabiliyor; deniz tutabiliyor veya hareket özgürlüklerinin kısıtlandığını düşünebiliyorlar. Benim içinse tam tersi; önceki hayatımda kesin korsanmışım! 'Sal yapıp uyuyacaksın' deseler, hemen 'Tamam' derim. Doğan Ailesi'nin teknesinde de keyfim pek yerindeydi. Ancak açıklarda demirlediğinizde, komşu teknelerden yana bazen şansınız tutmayabiliyor. Mesela çok yüksek müzik sesiyle partileyen bir tekneye denk gelebiliyorsunuz. Bizim de son gün yanımızda, gece boyunca yüksek sesle müzik çalan bir tekne vardı; onları dinlemek zorunda kaldık. Romantik bir şekilde yıldızları sayarken, birden oryantalist bir ruh haline büründüm! Teknede yaşamanın en güzel yanı da uyku aşaması... Beşik gibi sallanmak, su sesi, gün batımında esen tatlı rüzgar... Teknede yaşamaya varım ben!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA