Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Kızılırmak'ta atla gezinti 140 Euro'ya balon turu

Seyahat trendleri değişime uğrayıp dijital çağa ayak uydurdu. Sosyal medyamıza içerik sağlayabileceğimiz, renkli fotoğraflar çekebileceğimiz, beğeni üstüne beğeni alıp takipçi sayımızı artırabileceğimiz tatil noktalarını, otelleri ve restoranları tercih ediyoruz artık. Kapadokya da muhteşem güzelliğiyle, 'insta-tatil'cilerin ağzını sulandıracak cinsten... O büyüleyici, masalsı topraklar sizi düşsel bir yolculuğa çıkarıyor. 250 yıllık bir Rum konağına kurulan Sacred House'dayım (Kutsal Ev). Burası, sorup soruşturduğunuzda en çok tavsiye edilen otellerin başında geliyor. Avlusuna adım atar atmaz kendimi Rönesans döneminde hissettim. Otelin her odasında farklı hikayeler sizi bekliyor. Benim tercihim Archangel yani ilk melek. Mikail'in odası da görmeye değer, ihtişamlı bir oda. Sanatsal göndermeler ve ünlü ressamların tabloları ile gizemli bir dünyaya adım atıyorsunuz.

AŞIK OLMAK İSTİYORSUN!
Bu odalar çok seksi dostum! 'Tek başına zor be!' diyor ve aşık olmak istiyorsun yeni baştan. Sonra, 'Mert, Harikalar Diyarı'nda mısın? Uyan!' deyip kendimi cimcikledim ama etrafımdaki her şey gerçekti! Otelin Inferno SPA'sı, SPA tatili sevenler için şaşırtıcı bir deneyim sunuyor. Antika mobilyalarla döşenmiş yemek salonunda, Osmanlı mutfağı ve Anadolu medeniyetlerinin yemeklerinden oluşan mönüyü tadarken, otelin yaratıcısı Turan Gülcüoğlu'nun hikayesini mutlaka dinleyin. Kendisi, otelin altındaki ofisinde tüm gün mimari çizimler yapan bir deli dahi... Felsefeye meraklı, estetik algısı yüksek bir düşünür o. Otelin mimari hikayesini anlatırken, bir yandan da İstanbul'da açacağı yeni mekanından bahsederek beni meraklandırıyor. Evet, Turan Bey önümüzdeki yıl İstanbul'da olacak ve Ulus'ta büyüleyici, sıra dışı bir mimari projeye imza atacak. Kapadokya'da otelden çıkmak istemeseniz de; dışarıdaki dünyayı, binlerce yıllık doğal ortamı, tarihi kiliseleri, yer altı kentlerini, balon turunu ve restoranları es geçmemelisiniz. Gözleriniz kamaşacak...

Bunları yapmadan dönmeyin


Güvercinlik Vadisi'ndeki 'o ağaç'ın altında dilek dileyin; nazar boncuğunuzu ağaca bağlayıp fotoğraf çektirin.
Kızılırmak kenarında ata binin. Yarım saatlik tur 40 lira.
Aşk Vadisi'nde uzun bir yürüyüş yapın.
Zelve Vadisi'nde, mantar şekindeki ilginç peribacalarının arasında gezinin.
Turasan'da şarap tadımına katılın.
Gün doğarken balon turuna katılın; fiyatının 140 Euro olduğunu da unutmayın.
Avanos'ta Venessa Seramik'in seramik atölyelerini gezin, el yeteneğinizi zorlayın.
Kızılırmak'a sırtınızı verip Sur Balık'ta balık yiyin.
Aybalı köyündeki Kapadokya Home Cooking'te Havva Ana'nın elinden çıkan ev yemeklerini tadın.
Kızılvadi'de mutlaka günbatımını izleyin.
Çavuşin'de bulunan Değirmen Köy Evi'nde Türk kahvenizi yudumlayın.
Joy Bar ve Flintstones'ta içkinizi yudumlayın.
Kale altında deveye binin.

BİR AKŞAM YEMEĞİ DELİRMECESİ

Kapadokya'da Muhittin Ülkü'nün mekanı Muti'ye aç karnına gidin, hatta bütün gün ağzınıza lokma koymayın! Türk ve Osmanlı mutfağına uzun zamandır ne kadar yabancılaştığımızı hatırlatacak bir mekan Muti... Masaya gelen yaratıcı Türk mutfağı lezzetleri, size sağlam geri dönüş yaşatacak. Bazı lezzetler, büyük annenizin yemeklerini hatırlatırken, günümüzün modern mutfak formülleri de nasıl yaratıcı olunabileceğini gösteriyor. Her konuğuyla bire bir ilgilenen Muhittin Ülkü'den, İstanbul yeme-içme sektöründeki deneyimini ve neden bu topraklara göç ettiğini dinleyebilirsiniz. Tarhana mantısı, pastırma dolgulu kızarmış zeytin, asma yaprağında pastırma, papaz yahnisi ve erik soslu firik pilavı ile son olarak lavantalı puding; mönünün damak çatlatan lezzetleri. Kalori hesabı yapmadan oturun masaya...

HAVVA ANA, SAHTE YORUMLARDAN DERTLİ


Kapadokya'nın gözde mekanlarından birinin sahibi olan Havva Ana; bir yandan masaya elleriyle servis yapıyor, bir yandan da seyahat sitesi Tripadvisor'da mekanı hakkında yorum yazıp not vermemizi istiyor. Çünkü onun mekanına gitmeden, yaptığı yemekleri yemeden yorum yapan kişilerin, ekmeğiyle oynadığını düşünüyor. Haklı da; restoran, kafe ve oteller hakkında en geniş çaplı yorumları bulabildiğimiz Tripadvisor sitesinin başı, sahte yorum yapanlarla dertte! Bu sahte yorumlar, büyük işletmelere ne denli zarar verir bilmiyorum ama Havva Ana'yı üzüyorsunuz bunu bilin! Havva Ana; kendi evinde yemekler pişiren, meraklısına yemek dersleri veren, göğsünü gere gere "Biz köylüyüz, içimizden kötülük geçmez" diyen bir anne. Oğlu ve gelini ile bu mekandan geçimini sağlıyor. Fakat bu troller, onun canını çok sıkıyor çok!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA